Stille week

In de stille week is er iedere avond om 19.30 uur een gezamenlijke vesper van Pauluskerk en Oostpoort. Op maandag en woensdag in de Pauluskerk en op dinsdag en donderdag in de Oostpoort. Voorgangers in de vespers zijn ds. Kees van den Berg (maandag en donderdag), dhr. Dick van Dijk (dinsdag) en ds. J. Verboom (woensdag) de vesper leiden. ‘Rondom het Kruis’ is het overkoepelende thema van de vespers en we lezen gedeelten uit Matteüs 27.

Op Goede Vrijdag komen we om 19.30 uur samen in de dienst van Woord en Sacrament. Thema voor de dienst is: ‘God van het zwarte gat’ en de lezing is uit Matteüs 27: 45-52.

Op Eerste Paasdag vieren we de opstanding van de Heer in de beide morgendiensten. Om 9.00 uur verleent muziekgroep ProDeo muzikale medewerking en om 11 uur een gelegenheidsmuziekgroep onder leiding van Johannes de Geus. Thema van de beide morgendiensten is: Leven in nieuw licht! In Matteüs 28 begint de evangelist zijn paasevangelie met de woorden ‘Na de sabbat, toen de ochtend van de eerste dag van de nieuwe week gloorde…’ Deze woorden die het licht van de nieuwe dag aanduiden hebben een meervoudige betekenis en brengen ons op het spoor van de boodschap van Pasen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *