Project Naastje, doet u mee?

Deze zondag worden er flyers uitgedeeld in de kerk over het project Naastje. Een Naastje geeft persoonlijke aandacht aan thuiswonende ouderen die regelmatig behoefte hebben aan een goed gesprek en luisterend oor. Doet u mee?

Ieder mens heeft levensvragen, maar bij het ouder worden komen deze vragen vaker naar de oppervlakte. Veel ouderen kampen met eenzaamheid en hebben behoefte om gehoord te worden en hun verhaal te delen. Een Naastje gaat een duurzame verbinding aan met de oudere, waarin vertrouwen kan groeien. Daarbij is oprechte persoonlijke aandacht voor het levensverhaal en de levensvragen van essentieel belang.

Wat doe je als Naastje?
De Naastjes volgen een training waarin zij toegerust worden. Daarna worden zij gekoppeld aan een oudere en hebben minimaal één keer in de drie weken een contactmoment. Dit project is wijkoverstijgend en buurtgericht. Een oudere wordt dus niet vanzelfsprekend gekoppeld aan een Naastje uit de eigen wijkgemeente. Daarnaast richt dit project zich ook op ouderen uit Gouda, die niet aan een kerk zijn verbonden, maar wel behoefte hebben aan een luisterend oor.

Wil jij een naastje zijn?
Inmiddels zijn er al Naastjes getraind en gekoppeld aan ouderen. Er zijn mooie contacten ontstaan, waarin er veel gegeven en ontvangen wordt. Wil je graag uit liefde je tijd delen en als naaste onderweg zijn met een oudere? Neem dan na afloop van deze kerkdienst de flyer mee die bij de uitgang wordt uitgedeeld; of download hier de flyer alvast. Reserveer ook alvast de datums van de training: 17 en 31 januari en 14 februari 2018.

Zou u graag een Naastje willen?
Denkt u, ik heb zelf  behoefte aan een luisterend oor en zou graag een Naastje wilen? In december krijg u de flyer in de brievenbus. Maar u kunt ook eerder al contact opnemen met Janneke Bregman, tel. 0640121574, mailadres: ouderenwerker@pkngouda.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.