Paasontbijt Gouda 2016

paasontbijtEen paasontbijt voor 1000 man met aansluitend een paasviering. Dat is wat de binnenstadsondernemers Samma hebben gevraagd te organiseren. Een unieke samenwerking waarin we als christenen mogen (be)dienen en zichtbaar mogen zijn. De kranten hebben er afgelopen week al over geschreven en op www.samma.nl lees je nog meer achtergrondinformatie. Dit gaat plaatsvinden op tweede paasdag, maandag 28 maart vanaf 10:30 uur ’s morgens.
Wie mogen er komen.

Iedereen, elke Gouwenaar, maar ook daarbuiten is hartelijk welkom om geheel gratis deel te nemen aan dit ontbijt. En wie weet zijn er wel veel toeristen in de stad. Ook die zijn hartelijk welkom!

De viering
De paasviering zal plaatsvinden vanaf het bordes van het stadhuis. De Goudse pianist Junus Manuputtij zal zorgen voor een professioneel gospelkoor en band. Ds. Kees van den Berg van de Pauluskerk zal de overdenking verzorgen en de Droominee, zal op bijzondere wijze een Spoken Word/poëzie verzorgen.

De christenen
Mijn idee is dat de christenen helpen opbouwen en bedienen en natuurlijk weer opruimen. Liefst allemaal in het wit en paars (paars als teken van verzoening en als paaskleur). Hiermee symbolisch laten zien dat we dienend aanwezig willen zijn in de stad. Er borrelt nog een leuk ideetje om met al die vrijwilligers te doen, maar dat vertellen we pas nadat ze zich hebben opgegeven.

De samenwerking:
Gouda is uniek en bijzonder als het om samenwerking gaat. Ook met dit project. In de paasweek worden er in het Groenhovenbad het Olympische Kwalificatie dames Waterpolo gehouden. Teams uit 12 landen zijn in Gouda die week. Zij zullen ook worden uitgenodigd voor dit ontbijt en er zal ook iets bijzonders aanwezig zijn op de markt.
De hele dag zijn er een aantal kraampjes van ondernemers uit Gouda en we zijn in overleg met de Bredeschool wat we met de kinderen samen kunnen doen.

Wat is er nodig:

Minimaal 100 Vrijwilligers:
Het zou mooi zijn als er uit elke kerk minimaal 10 mensen zouden willen zijn die met elkaar de verantwoording hebben van zo’n 10 tafels en dus 100 mensen. Aanmelden kan bij irene@samma.nl Kom je inderdaad met een groep, kring of jeugdgroep wil je ze dan zoveel mogelijk tegelijk aanmelden of doorgeven dat ze bij een groep horen. Het werk is niet heel zwaar, tafels en banken neerzetten. Tafel dekken en koffie/thee schenken. Hoe meer zielen hoe meer vreugd en vooral vele handen maken licht werk. De tijd hebben we nog niet exact gepland, maar we zullen wel ergens tussen 7 en 8 uur ’s morgens gaan beginnen en het duurt minstens tot 13:00 uur. Er komt een uitgebreid draaiboek wat we naar iedereen toe mailen een paar dagen voor aanvang. Mocht je specifiek een leidinggevende taak op je willen nemen voor één van deze groepen dan hoor ik dat ook graag. We zoeken er daar dus minimaal 10 van en daar willen we vooraf een keertje mee bij elkaar komen.

Nog minimaal 2500 euro
De totale kosten van dit unieke gebeuren zullen zo’n € 5.000 euro bedragen. De ondernemers staan garant voor 2500 euro, dus er moet nog 2500 euro binnen komen door sponsoring. Hiervoor zijn we een crowdfund actie gestart. http://www.dreamordonate.nl/4619-paasontbijt-voor-1000-mensen Eigenlijk hopen we dat we het totale bedrag van 5000 euro binnen krijgen, zodat we ook de volgende jaren door kunnen gaan met dit geweldige initiatief.