KerstWandelTheater 2020

Gouda, december 2020
KerstWandelTheater Gouda dit jaar online
Je kunt deze tiende versie op je eigen moment ‘lopen’

Vanaf vrijdagavond 18 december om 18.30 uur staat de tiende editie van het KerstWandelTheater Gouda voor je klaar. Vanaf dat moment vind je op www.kerstwandeltheatergouda.nl aanwijzingen over hoe je het online KerstWandelTheater kunt ‘lopen’. Het is voor het eerst dat een wandeling als deze online is.

Combinatie van doen en kijken
Het kerstverhaal van de geboorte van Jezus wordt in een aantal theateroptredens/ filmpjes getoond. Iedere scène wordt geïntroduceerd met een kleine activiteit: een kaars aansteken, op een andere plek gaan zitten, het glas heffen op elkaar et cetera. Deze online kerstwandeling is door de combinatie van thuis doen en online kijken een unieke belevenis. En dat komt dan wel weer mooi uit want het is ten slotte een jubileumeditie.
Klinkt dit online ‘lopen’ als niet handig of te ingewikkeld, dan kun je ook kiezen om de theateroptredens achter elkaar in één film te bekijken.

Veel belangstelling
Bij een tiende editie kun je bijna wel spreken van een traditie. Het KerstWandelTheater kreeg de afgelopen jaren veel belangstelling. Voor grote groepen mensen is het een aantrekkelijke manier om naast de gewone gezelligheid en kerstdiners ook aandacht te hebben voor het bijbelse kerstverhaal.

Anders dan anders
Het KerstWandelTheater Gouda is online gegaan omdat we geen risico’s wilden nemen rond corona. We zijn blij dat we daartoe besloten hebben. Natuurlijk is het wel jammer dat we de sfeer van vele lichtjes langs de route en al de optredens en het na afloop samen wat drinken in de herberg/ kerk dit jaar moeten overslaan. We hopen dat we met het alternatief mensen toch iets moois bieden.

Meer informatie, nieuws én kerst-inspiratie vind je op www.kerstwandeltheatergouda.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *