De Jacht

dejachtVan 2 maart tot 2 april a.s. wordt er door christenen uit verschillende kerken in Gouda het spel De Jacht gespeeld. De Jacht is een spel waarbij een ieder die mee doet moet ‘jagen’ op een ander en zich tegelijkertijd ook moet verbergen voor degene die op hem/ haar jaagt.

Doel van het spel
De Jacht heeft als doel om iedereen die mee doet te laten ervaren hoe het is als je dagelijks om je heen moet kijken en jezelf moet verbergen omdat je christen bent.

Deelname
Alle christenen die binnen de stadsgrenzen van Gouda wonen worden uitgenodigd om mee te doen aan dit spel. Iedereen vanaf 16 jaar mag mee doen (Jongeren van 16 en 17 jaar hebben wel toestemming van hun ouders nodig).

Waarom meedoen
Door mee te doen aan het spel zal jij gaan ervaren hoe het is om nagejaagd te worden vanwege je geloof. Omdat er ook christenen uit andere kerken mee doen is het spel ook samenbindend voor de christenen uit Gouda. Dit spel kan en mag daarom ook alleen door christenen gespeeld worden.

Open Doors
Voor deelname aan het spel wordt er inschrijfgeld gevraagd. Het inschrijfgeld voor dit spel is een gift van €20,- (tot 21 jaar €15,-) voor Open Doors. Met dit geld stel jij Open Doors in staat om vervolgde christenen overal ter wereld te helpen.

Wij hopen dan ook dat jij Open Doors wil steunen in dit initiatief en dat jij je inschrijft om mee te doen op www.de-jacht.nl. De inschrijving opent op 22 januari. Op deze website kun je ook de spelregels lezen. Inschrijven kan tot 22 februari. Op 2 april is er om 20.00 uur (eindtijd van het spel, begin van het slotevent) een slotevent waarbij alle deelnemers uitgenodigd worden om samen onze godsdienstvrijheid te vieren. Er is dan aandacht voor Open Doors, je eigen ervaringen tijdens het spel en we geven aandacht aan het feit dat wij in Nederland vrij ons geloof mogen belijden.

Voor vragen kun je een mail sturen naar gouda@de-jacht.nl. Ook kun jij onze Facebookpagina www.facebook.com/dejachtgouda liken om zo op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.

Doe mee en steun Open Doors!