Wie is God?

Vraag jij je wel eens af wie God is? De naam God heb je vast al eens gehoord, misschien ben je je hele leven al opgegroeid met het geloof, misschien ging je elke zondag naar de kerk en zat je op een christelijke school… En toch vraag je het jezelf wel eens af? Wie is God nu eigenlijk? Ken ik God wel echt? Hoe kan ik weten hoe God er uit ziet? Hoe kan ik me iets voorstellen bij God? Is God een mens of een geest? Is God een heilige God ver weg of een vriend dichtbij? Als ik aan God denk waar moet ik dan eigenlijk aan denken?

In mijn leven heb ik mogen ontdekken dat God zo ontzettend kleurrijk en veelzijdig is. De vraag wie God is, is niet zomaar te beantwoorden met één naam, een zin of één artikel. Zelfs niet in een hoofdstuk of een boek. Toch ga ik een poging wagen. Ik wil samen met jou op zoek gaan naar het antwoord op de vraag ‘Wie is God?’

Het is mijn verlangen dat je mag ontdekken wie God is en wie Hij voor jou wil zijn? En dat je kanten van God gaat ontdekken die je nog niet kent, omdat God zoveel meer is dan je ook maar kan bedenken. Zelfs als je denkt God is groot, dan is God nog zoveel groter dan je je kunt voorstellen. En als je denkt God is trouw dan is God nog zoveel meer trouw dan je je maar kunt bedenken. En als je denkt God is liefdevol, dan is God nog zoveel meer liefdevol dan wat je ook maar kunt beseffen.

De komende tijd zullen er steeds stukjes voorbij komen waarin ik iets met je deel over de vele kleurrijke kanten van God.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *