KerstWandelTheater Gouda 2016

Het Kerstwandeltheater wordt dit jaar voor de zesde keer in Gouda gehouden, net zoals vorig jaar in de wijk Korte Akkeren. Dit jaar is het thema “Het Madonna mysterie”, het kerstverhaal wordt vanuit de moeder-kind relatie belicht. Evenals vorig jaar is Peter Meijer, bekend van het Gouds Getij, de regisseur, en Hans Wierenga de schrijver.

Het Kerstwandeltheater wordt om 18.30 geopend door de Burgemeester van Gouda. Deelname is gratis. Om mee te doen kunt u zich melden bij het kaartjesloket op het Westerschoolplein, tegenover de hoofdingang van het Gezondheidscentrum – de voormalige Sacramentskerk – aan de Jacob van Lennepkade. Daar krijgen de deelnemers hun paspoort.

Er kan tussen 18:30 en 20:00 worden gestart. De hele wandeling, die is uitgelicht, duur ongeveer vijf kwartier. De route gaat door Korte Akkeren naar de Museumhaven, om vervolgens via de Vest en de Guldenbrug naar Korte Akkeren terug te keren. Onderweg ontmoeten de wandelaars een wijze, een heraut, Maria en Elisabeth, Herodes, engelen, soldaten, herders en buitengewoon ongastvrije herbergiers. De tocht eindigt bij de Westerkerk.

Op het plantsoentje voor de kerk is een levende kerststal, waar de wandelaars samen met Maria, Jozef en een koor kerstliederen mee kunnen zingen. In de kerk is iedereen welkom om zich aan de warmte, de glühwein, warme chocolademelk en de gezelligheid in de Westerkerk tegoed te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *