Huiskamer van Goverwelle

De zomer in de Huiskamer van Goverwelle, waar Koffie met een Glimlach geschonken wordt.

Wat hebben we weer een mooie zomer achter de rug. Het aantal bezoekers aan de Huiskamer stijgt nog steeds. De vaste bezoekers nemen geregeld hun buurvrouw mee en vertellen hoe leuk het is. Als het mooi weer is zetten we de stoelen en tafels met vrolijke bloemetjes erop, buiten in de schaduw en wordt het bijna een tuinfeest. De mensen worden er vrolijk van. Er is aandacht voor bijzondere gebeurtenissen. Eén van onze bezoekers maakt zelf kaarten en “verkoopt” ze aan de Huiskamer, zodat wij voor feestelijke en verdrietige momenten de bezoekers een kaart kunnen sturen of meegeven. Ook onderling worden er contacten gelegd en buiten het bezoek aan de Huiskamer nodigt men elkaar uit. Hoe mooi is dat.

Naast de middagen op locatie, hebben we weer leuke uitstapjes gemaakt. Als we de uitstapjes organiseren, doen we ons best om locaties te zoeken die toegankelijk zijn voor gebruikers van rolstoel, rollator of scootmobiel. Zo kan iedere bezoeker van de Huiskamer mee. We hebben een bezoek gebracht aan de Kaasboerderij in Haastrecht, waar we kennismaakten met het leven van de Boer en de Kaasboerin en natuurlijk mochten we hun zelfgemaakte kaas proeven.

We zijn naar de Jeu de Boules baan geweest en er werd fanatiek gespeeld. Er werd enthousiast gegooid. Corrie Harskamp was de winnaar!
In augustus hebben we een rondvaart vanuit Avifauna gemaakt. Regende het in Gouda, tijdens onze rondvaart hadden we prachtig weer. We eindigen onze uitstapjes altijd met een lekker kopje koffie met heerlijk gebak.

Voor het najaar wordt er opnieuw een programma samengesteld, waar de bezoekers in meedenken. Vrijwilligers en bezoekers blijven enthousiast en komen graag naar de Huiskamer van Goverwelle.

Ook u nodigen we uit om een keer langs te komen. Buurtbewoners en Oostpoortbezoekers ontmoeten elkaar.

Hartelijk welkom: elke dinsdagmiddag van 14.30u – 16.30u in De Oostpoort.
Namens het vrijwilligersteam
Ada Hartog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.