God is liefde

God is liefde. Wie in de liefde blijft, blijft in God, en God blijft in hem. Zo is de liefde bij ons werkelijkheid geworden, en daardoor kunnen we op de dag van het oordeel vol vertrouwen zijn, want hoewel we nog in deze wereld zijn, zijn we als Jezus. (1 Johannes 3: 15-17)

God is liefde. Wat je bent kun je niet wegdoen. Elke keuze die God maakt, alles wat God doet, denkt of zegt gebeurt uit liefde. God is ook rechtvaardig. Soms is het nodig om ons leven te leiden, om ons iets te leren, soms zelfs om ons te straffen. Maar als God je iets leert doet Hij dat altijd vanuit liefde. Hij doet het omdat Hij van je houd.

Als baby’tje zag God je al. Hij kent je. Hij wilde dat je hier op aarde geboren werd. Misschien heb je van die dagen dat je nadenkt over jezelf en jezelf gewoon even niet snapt. Bedenk dan dat God je diepste gedachten kent. Hij heeft je zelf gemaakt en kwam naar de aarde om al je verdriet, je zorgen, je zonden te dragen. Daardoor mag je weer bij God komen en Hem alles vertellen wat je bezig houdt. Hij wil je steeds meer leren op Hem te lijken. Hij zal je leven leiden en je geven wat je nodig hebt, allemaal omdat Hij zo veel om je geeft.

Misschien merk je maar zo weinig van Gods liefde in je leven of schommelt het zo. Op sommige momenten is het leven mooi. Je voelt Gods liefde. Je bent dankbaar dat je leeft. Je geniet van de zon, de mensen om je heen, je tijd op school, je baan, je hobby’s. Dat zijn de heerlijke momenten in je leven. Ze zijn er… Als je ze zoekt en er naar kijkt. Maar er zijn ook van die momenten dat je dit gewoon even niet kunt zien. God geeft je niet altijd fijne omstandigheden. Soms is het leven moeilijk. Misschien lijkt het alsof niks wil lukken en alsof alles tegenzit. God beloofd je niet dat Hij je leven makkelijk maakt. Hij zegt zelfs dat ieder mens in zijn leven met moeilijke dingen te maken krijgt. Jij ook. Het is nodig om als mens te groeien, om vol te leren houden. Het vormt je tot een mooi mens. God beloofd je altijd kracht en wijsheid op deze momenten.

Je mag God vragen of Hij je fijne en mooie dingen wil geven. Dat zijn de cadeautjes, de knipoogjes in het leven. Ze geven het leven zin en maken je blij. Maar het leven is meer dan deze cadeautjes en knipoogjes. God zoekt mensen die Zijn liefde door geven, juist ook in moeilijke tijden en bij moeilijke mensen.

Lieve God, 

Wilt U me de kracht en wijsheid geven om de mooie dingen van het leven te kunnen zien en hier dankbaar voor te zijn. 

Wilt U me de kracht en wijsheid geven om Uw liefde door te geven. Om liefdevol te zijn naar de mensen van wie ik hou, maar ook naar de mensen die me energie kosten. 

Wilt U me de kracht en wijsheid geven om vol te houden in moeilijke omstandigheden als ik Uw liefde even niet kan zien. 

Amen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *