Theatermonoloog Verzet en Dromen

Op 15 februari komt actrice en regisseur Annet Henneman naar Gouda met de bijzondere monoloog ‘Verzet en Dromen’. Annet Henneman brengt persoonlijke verhalen over het leven in oorlog en onderdrukking, afgewisseld met muziek en een fotoreportage. De voorstelling begint om 20.00 uur in de Ontmoetingskerk, Dunantsingel 314. Iedereen is welkom. De toegang is vrij, na afloop is er een collecte.

Annet Henneman is een theatermaakster die al meer dan 20 jaar met acteurs, regisseurs en journalisten uit conflictgebieden werkt. Ze leeft vaak voor langere tijd met deze mensen samen. “Zo bouw ik een band met hen op en willen ze me dingen vertellen”. Haar gezelschap heet Teatro di Nascosto, vrij vertaald ‘verborgen theater’.

Voorstelling
Henneman maakt voorstellingen die een mix zijn van theater, journalistiek en antropologie. Een theatervorm om waargebeurde verhalen over het leven in conflictgebieden in het Midden-Oosten te vertellen. Op basis van haar laatste reizen, waaronder naar Mosoel in januari 2018, creëerde ze deze monoloog “Verzet en Dromen”. Zij vertelt over het leven en de dromen….dromen van moeders, kinderen, geliefden in Koerdistan en Palestina, die niet weten of er wel een morgen zal zijn. De monoloog wordt ingeleid met foto’s en neemt je mee naar een wereld die voor de meesten van ons veelal niet te bevatten is. Het is net alsof je even op bezoek bent bij de mensen die daar leven. Een voorstelling voor iedereen die nieuwsgierig is naar de werkelijkheid achter het nieuws.

Maaltijd
Kerken, moskeeën, organisaties en inwoners van Gouda hebben contact met vluchtelingen die komen uit een andere cultuur en situatie dan we in onze gemeenschap gewend zijn. Deze voorstelling geeft inzicht in hun ervaringen en zorgen die zij mogelijk met zich meedragen in hun leven hier. Samenleven met vluchtelingen vraagt begrip, solidariteit en betrokkenheid.

Ieder die meer wil weten over de persoonlijke ervaringen van Annet Henneman en Teatro di Nascosto kan om 18.30 uur deelnemen aan een eenvoudige maaltijd en haar spreken. Voor deze maaltijd, is aanmelding verplicht via email: theatermaaltijd@ontmoetingskerkgouda.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.