Arabischtalige christelijke gemeenschap in Gouda

Sinds begin 2019 is er een 2-wekelijkse christelijke bijeenkomst in het Arabisch en Nederlands. Het is een initiatief dat door 5 Goudse kerken gedragen wordt. Liqaa’ is Arabisch en staat voor: ontmoeting.

De bijeenkomsten worden gehouden op de woensdagavond. We beginnen met koffie en Arabische hapjes en bijpraten. Daarna wordt er met veel enthousiasme gezongen. Het zijn Arabische of Marokkaanse liederen die door een Syrisch Marokkaans gezin begeleid worden. Verder is er een toespraak, wordt er samen gebeden en is er volop ruimte om na te praten.
Er is een groep met vaste bezoekers, sommigen zijn christen, maar er zijn meestal ook geïnteresseerde mensen van een moslimachtergrond. Het is mooi om met elkaar in gesprek te gaan over geloof!

Als u mee wilt helpen aan onze missie dan kan dat: misschien kent u ook mensen die Arabisch of Berber (Marokkaans) spreken en die het interessant vinden om meer te weten over het christelijk geloof. Nodig ze dan uit, en kom samen een keer sfeer proeven!
Ook op andere manieren kunt u meehelpen: door te bidden voor dit werk bijvoorbeeld, of door u op te geven als gastheer of gastvrouw voor één van de avonden. Een financiële bijdrage stellen we op prijs.

Wilt u meer weten of een keer een avond bezoeken? Neem dan contact op met Timen Eilander of Jan Smits via liqaa.gouda@gmail.com

www.liqaa.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.